Tuinfoto's
Lente

In het vroege voorjaar is er al veel te zien in de tuin. De voorjaarsbollen zoals krokussen, tulpen en narcissen staan volop in bloei. De bomen kleuren met hun bloesemtakken de tuin roze en roomwit. Wat later in de lente zijn het vooral de verschillende soorten akeleien in de tuin die kleur geven. Ieder jaar is het weer een verrassing hoe en welke akeleien terugkomen. Vergeet-me-nietjes bloeien door de hele tuin en daardoor lijkt de tuin één grote blauwe bloemenzee. In het bosgedeelte bloeit de rhododendron fel roze. Als je door de tuin wandelt ruik je de geur van de blauwe seringen, die op verschillende plekken in de tuin staan. De grote  kastanjeboom valt op met zijn witte pluimen.

Zomer

In de zomer vind je veel verschillende bloemen in de tuin. De diverse rozen staan in bloei. Rode rozen, maar ook roze, gele, witte en zacht oranje. Door de hele tuin verspreid staan hoge planten zoals vingerhoedskruid en verbena. Ook staan overal kleine en grote witte margrieten en verschillende soorten salvia’s. De bloemen en planten trekken bijen en vlinders aan, vooral de vlinderstruiken zijn geliefd. In de vijver bloeien de waterlelies en rondom de vijver staan gele lis en vrouwenmantel. In het “bos” staan bijzondere hosta’s en varens. Onder de kastanjeboom in de schaduw kun je heerlijk uitrusten! 

Herfst

Ook in de herfst is er genoeg te zien in de tuin! De verschillende soorten grassen hebben mooie pluimen in zachte kleuren en zijn door de hele tuin te bewonderen. Door de heleniums kleurt de tuin in de herfst geel, rood en oranje. Maar ook paars, lila en oud roze zie je terug door de diverse herfstasters en hortensia’s. De grote kastanjeboom op het grasveld laat nu zijn bladeren én kastanjes vallen…  

Winter

In de winter is de tuin in rust. Geen felle kleuren, maar wel mooie silhouetten van de takken van bomen en struiken en de pluimen van grassen.  De tuin bestaat nu vooral uit verschillende grijstinten. Je ziet nog wat kleur door het rood van de bessen en rozenbottels  en groen van de taxushagen. Met een laagje rijp of sneeuw ziet de tuin er sprookjesachtig uit. De kastanjeboom heeft nu al zijn blad verloren.